Rondreizen is natuurlijk erg leuk en voor veel mensen een hoogtepunt in hun leven. Je kan door middel van rond te reizen grote gebieden verkennen. Zo kan je meerdere landen en steden tijdens 1 reis bezoeken. Hartstikke leuk natuurlijk! Nu hebben wij hieronder een tiental rondreis tips neergezet wat jouw rondreis nog makkelijker kan maken zodat jij een stressloze rondreis tegemoet gaat.


Bekijk alle reisorganisaties

Reis licht! Goed voor je rug en goed voor je reis
Het beste voor een rondreis is om te proberen licht te reizen. Probeer alleen handbagage mee te nemen, dit bespaart een hoop tijd en stress omdat je je koffer niet hoeft in te checken of dat je hier bij aankomst weer op moet wachten. Door dit te doen hoef je tevens niet zo vroeg op het vliegveld te zijn en ben je ook sneller weer van het vliegveld af.

Dicht bij de uitgang
Probeer altijd een plaats in het vliegtuig, boot of bus te krijgen bij de deur. Dit bespaart ook een hoop wachten als iedereen mag uitstappen. Vooral in het vliegtuig kan het heel handig zijn omdat je anders bij de paspoortcontrole een lange rij heb staan van iedereen die voordat jij aan de beurt was al uit het vliegtuig is gekomen. Dit kan je vaak tijdens het inchecken als selecteren voor een klein geldbedrag, echter kan je ook bij aankomst op het vliegveld, mocht je daar inchecken het vragen aan de persoon die jouw incheckt want het is dan vaak gratis.

Zelf je kleding wassen
Neem een waslijn en een beetje wasmiddel mee als je alleen met handbagage reis. Zo kan je je vuile kleding wassen als je op reis ben. Je heb hierdoor langer plezier van licht reizen omdat je langer met je handbagage doet.

Wees voorbereid
Print van tevoren een plattegrond uit of maak er een printscreen van op je telefoon om ze te zien hoe je moet lopen naar je hotel, station of bezienswaardigheden.

Leer de taal Leer een paar worden van de lokale taal, dit wordt veelal gewaardeerd door sommige mensen omdat je laat zien dat je de moeite neem om je aan te passen aan hun land.

Denk aan de lokale wetten en regels Bezoek je Arabische landen denk dan aan de kledingvoorschriften die er in het land zijn. Mannen dienen hun schouder en knieën bedekt te houden, net als vrouwen die ook soms een hoofddoek moeten dragen in strengere islamitische landen. Ook bij tempels in Azië zijn vaak regels betreft kledingvoorschriften.

Pak zoveel als je kan!
Probeer zoveel mogelijk landen en steden in 1 rondreis te bezoeken. Hierdoor krijg je namelijk minder snel spijt dat je iets niet heb bezocht als je weer terug in Nederland bent. Vooral voor bestemmingen buiten Europa wordt het snel duur indien je weer ergens terug naar toe moet omdat je eigenlijk toch die ene stad, tempel of ander land die in de buurt was wou bezoeken.

Visums op tijd regelen
Regel je visum op tijd! Drie maanden van tevoren kan je vaak je visum al aanvragen en probeer dit ook te doen, aangezien er van alles kan gebeuren waardoor je aanvraag vertraagd kan worden. Sommige ambassades zijn ook wel eens dicht of doen er langer over dan andere waardoor je niet op tijd je paspoort binnen heb als je het kort van tevoren doet. Check ook altijd of je een visum nodig heb en schakel om stress te voorkomen een visumbureau in.

Voorkom enge ziektes
Veel rondreizen vinden plaats in Azië, het is daarom aan te raden om muggenspray met 40% DEET mee te nemen. Malaria en Dengue komen hier voor en het zou zonde zijn dat als je tijdens een paar weken of maanden rondreizen een paar weken ziek in je hotel ligt.

Een overstap hoeft niet erg te zijn
Het is vaak goedkoper en ook leuker om een overstap te nemen tijdens je rondreis. Vlieg je bijv. naar Hanoi in Vietnam via Singapore kan je ook een lange overstap nemen om Singapore te verkennen. Persoonlijk vind ik dit een van de beste rondreis tips omdat je zo veel meer landen en steden kan bezoeken.