Azië heeft een aantal prachtige landen om in rond te reizen. Door de vele vliegvelden en vliegtuigmaatschappijen in de regio is het daarom ook steeds makkelijker en goedkoper om meerdere landen in de regio te bezoeken. Een aantal mooie en bijzondere steden en landen om door rond te reizen zijn te vinden in het zuidoosten van Azië. Een aantal plekken die zijn aan te raden, hebben we hieronder voor je uitgelicht. Weet jij al waar je heen wilt? Boek dan hier direct je rondreis!


Bekijk alle reisorganisaties

Phnom Penh, Cambodja

Veel mensen bezoeken alleen Siem Reap in het noorden van Cambodja tijdens een rondreis Azie vanwege de indrukwekkende Angkor Wat tempelcomplex. Echter is de hoofdstad Phnom Penh in zuiden ook een zeer interessante stad. Dit komt vooral door de bekende Killing Fields en Tuol Sleng Museum en de Zilveren Pagode. De boulevard van Sisowath Quay is met de vele terrasjes ook heerlijk genieten als het warm weer is met een koud Angkor biertje.

Yangon, Myanmar

De voormalige hoofdstad van Myanmar (het vroegere Birma) is nog steeds de grootste stad van het land. De indrukwekkende Schwedagonpagode is het bekendste bezienswaardigheid van de stad. Neem ook een ritje in de Circle Line trein die een rondje rijdt door de stad waardoor je een groot deel van de stad kan zien vanuit de trein tussen alle locals. En dit omgerekend voor maar slechts 1 euro! Zonder een boeddha te zien mag je eigenlijk de stad niet verlaten. De grote boeddha’s van Chaukhtatgyi en Ngahtatgyi moet je daarom ook zeker een bezoek brengen. Een dagtrip met de trein naar Bago is ook een leuke optie als je een dagje ergens heen wil.

Bangkok, Thailand

Deze stad biedt de reiziger erg veel tempels, die Wat worden genoemd. Namelijk de Gouden Berg (Wat Saket), de Tempel van de Liggende Boeddha (Wat Pho), de Tempel van de Dageraad (Wat Arun), de Tempel van de Smaragdgroene Boeddha (Wat Phra Kaew) en tot slot de Tempel van de Gouden Boeddha (Wat Traimit). Kortom voor tempels zit je hier zeker goed. Kom vroeg zodat je de drukte vermijd! Verder zijn er ook nog andere leuke wijken met veel streetfood tentjes in bijv. Chinatown. Of bezoek met een tuktuk de backpackers straat Kao San Road voor een Thais biertje.

Hanoi, Vietnam

Deze oude hoofdstad van Vietnam heeft ook veel te bieden. Denk aan het historische Ba Dinh plein met het Mausoleum van de voormalige president Ho Chi Minh. Verder kan je heerlijk dwalen door de smalle straatjes van Hanoi en genieten wat er om je heen gebeurd zoals volledig afgeladen fietsen met producten die door de straat rijden. Er zijn ook diverse museums te vinden die de geschiedenis van het land duidelijk in beeld brengen. Bezoek je de stad tijdens het Vietnamese Nieuwjaar, genaamd Tet komt heel Hanoi bij de Hoam Kiem Lake bij elkaar om naar het vuurwerk te kijken. Het is dan zo druk dat de straatjes vast staan van de mensen.