Groot Brittannië is een lang prachtig eiland in Europa dat je ideaal kan gebruiken voor een rondreis per auto of trein. Je kan je startpunt vanaf verschillende punten in laten gaan. Hieronder hebben we een aantal startpunten als opties voor je beschreven. Zo kun jij de beste keuze maken en weet je direct waar te beginnen met je rondreis door Groot Brittannië. Boek hier direct je rondreis bij de beste reisorganisaties:


Bekijk alle reisorganisaties

Start in Londen

Je kan op verschillende manieren kiezen om Londen te bereiken. Het snelste en wellicht het makkelijkst is per vliegtuig van een van de meerdere vliegvelden in Nederland. In slecht een uurtje ben je gearriveerd in Londen. Kies je er liever voor om je eigen auto mee te nemen om je rondreis in Engeland te laten starten dan kan je ook via de boot Londen bereiken. Ga je liever met de trein en huur je daar een auto of stap je daar weer op de volgende trein, dan kan kan natuurlijk ook.

Eenmaal in Londen zal je je niet snel vervelen in deze metropool aangezien het hier vol staat met bezienswaardigheden. Bezoek het Parlement en de Big Ben of neem een ritje in de Londen Eye. Je kan ook langs de Theems naar de Tower Bridge lopen of door het park naar Buckingham Palace. Verder zijn er natuurlijk genoeg winkels voor de shopper onder ons en is een pub voor een typisch Engels biertje nooit ver weg.

Reis verder naar het noorden

Vanaf Londen kan je veel grote plaatsten richting het noorden aandoen, denk hierbij aan Liverpool als volgende stop. Hier vind je het gezellige uitgaanscentrum de Albert Dock en kan je de Liverpool Cathedral hier ook aanschouwen. Onderweg naar Liverpool kan je ook een stop maken in Wales in het altijd gezellige Cardiff, waar je lekker aan de baai kan zitten en kastelen kun bezichtigen. Na Liverpool ben je snel in Manchester. Deze stad biedt huis aan twee grote voetbalclubs, namelijk Manchester United en Manchester City. De stadions Old Trafford en het Etihad Stadium van deze clubs zijn een bezienswaardigheid op zichzelf en zeker een must-visit voor elke sportliefhebber.

Engeland, Wales en Schotland

Zoals hiervoor al gezegd kan je naast Engeland ook Wales bezoeken en je reis door Groot Brittanië is natuurlijk pas echt af als je ook het noordelijke Schotland bezoekt. Rij naar de hoofdstad Edinburgh voor een mooi uitzicht op de stad vanaf Calton Hill of bezoek het Kasteel van Edinburgh. Naast Edinburgh heb je ook nog Glasgow waar je een prachtige kathedraal kan bezoeken en diverse museums zoals het Glasgow Sience Centre, Rivirside Museum en het Kelvingrove Art Gallery and Museum.

Tot slot kan je er altijd vanaf hier nog voor kiezen om ook de rest van het Verenigd Koninkrijk te bezoeken. Je kan namelijk vliegen of varen naar Belfast, de hoofdstad van Noord Ierland op het andere eiland. Hier vind je het museum van de Titanic en een mooi stadhuis en natuurlijk wederom een oud kasteel die je kan bezoeken. Ben je nog steeds niet klaar met je rondreis? Dan kan je altijd nog via Dublin naar huis vliegen of met de boot vanaf Dublin weer naar Liverpool te varen om zo weer richting Londen huiswaarts te gaan als je je eigen auto van plan bent mee te nemen.