Een rondreis door Duitsland zal voor veel mensen nieuw in de oren klinken, maar het is een echt avontuur voor als je de onontdekte pareltjes van onze grote buurland wilt ontdekken. Je hoef immers niet veel te reizen om mooie steden en indrukwekkende bezienswaardigheden te zien. Je kan door Duitsland op diverse manieren rondreizen. Denk bijvoorbeeld aan een riviercruise, maar met de auto of trein zal je toch het meeste zien en is het ook het makkelijkst om heel Dtuisland te doorkruisen.


Bekijk alle reisorganisaties

Begin in Berlijn

Een goede manier om aan je rondreis te beginnen is om naar het oosten van het land te vliegen naar de hoofdstad Berlijn. Er vertrekken dagelijkse vluchten hier naar toe vanaf Schiphol Amsterdam. Eenmaal in Berlijn heb je genoeg te bezichtigen, denk hierbij aan de Dom van Berlijn, een immens grote kathedraal die zeker niet mag ontbreken op je lijstje van bezienswaardigheden die je wilt bezoeken als je hier bent. Verder vind je hier ook nog restanten van de Berlijnse Muur en het Stasi museum. Winkelen kan je uitstekende in het KaDeWe of bezoek het indrukwekkende Holocaust Memorial.

Richting het westen

Er is zoveel keus om vanaf Berlijn jouw richting het westen voort te zetten. Je kan immers naar München in Beieren gaan in het uiterste zuiden en genieten van het wereldberoemde oktoberfeest, mits je de juiste periode kies voor jouw bezoek. Verder kan je ook in de buurt blijven en steden als Leipzig en Dresden bezoeken of zelfs een tripje over de grens naar Praag. Het verdeel aan een bezoek aan München is overigens dat je onderweg ook de stad Neurenberg tegenkomt met een interessant museum over Nazi-Duitsland.

Sla je het diepe zuiden liever over? Dan kan je ook via Frankfurt of Hamburg in het noorden richting het westen rijden. In Hamburg heb je het gezellige uitgaansgebied Sankt Pauli waar je een lekker drankje kan doen en van de avond kan genieten. Verder is er ook een mooi stadhuis en kerk, de St Nikolai te bezoeken. In Hamburg zijn tevens veel bruggen waarvan er enkele indrukwekkende een bezoekje zeker waard zijn. Dit zijn o.a. de Köhlbrand brug, Kattwyk brug, Norderelb brug en de Feenteich brug.

In Frankfurt am Mein kom je ook een prachtig stadhuis tegen en de stad heeft tevens een rustgevende botanische tuin waar je lekker door heen kan dwalen na een lange trein of autorit. Vanaf de Main Tower heb je tevens een prachtig uitzicht over Frankfurt.

Eindig in Keulen of Düsseldorf

Je kan je reis vanaf zowel Frankfurt als Hamburg makkelijk doorzetten naar Keulen, Düsseldorf en/of Dortmund. Beide 3 steden hebben in de wintermaanden zeer gezellige kerstmarkten waar je de beste bieren, glühwijn en braadworsten kan nuttigen. Om nog maar te zwijgen over alle leuke souvenirs die je mee naar huis kan nemen vanaf deze iconische markten voor als je familieleden en vrienden. Wandel in Düsseldorf langs het water over de promenade uitkijkend op Rheinturm. Beklim in Keulen de Dom van Köln en geniet van een heerlijk uitzicht, let wel op je conditie aangezien het de toren van deze kathedraal een van de hoogste van Europa is. Kortom er is genoeg te zien en doen als je door Duitsland een rondreis neemt en vanaf Keulen en Düsseldorf is het slechts een paar uur rijden van de Nederlandse grens voor een snelle tocht naar huis.