In Frankrijk kan je met je eigen auto of een huurauto perfect rondreizen. Als je eenmaal de grens over gaat vanuit België staat je een waar avontuur te wachten met mooie steden en kustlijnen. Je rijd steeds warmere temperaturen tegemoet als je naar het zuiden rijdt en je kan daar eventueel nog de grens over gaan bij Spanje of Italië als je je rondreis nog wat langer door wil laten gaan.


Bekijk alle reisorganisaties

Richting Parijs, de stad van de liefde.

De eerste leuke plaats die je tegenkomt is Lille, ook wel bekend als Rijsel. Je vindt hier het Charles de Gaulle plein en de Kathedraal van Rijsel. Eenmaal genoten van een middagje of ochtend Lille kan je de reis richting de meest romantische stad van de wereld vervolgen, Parijs! In de hoofdstad van Frankrijk kom je werkelijk om de de bezienswaardigheden. Je kan hier dagen ronddwalen en genieten van alle mooie bouwwerken, architectuur en de Franse wijnen.

Het bekendste bouwwerk is natuurlijk de Eiffeltoren, vanaf hier heb je een adembenemend uitzicht over de stad. Bezoek de kathedralen van Parijs, zoals de Notre Dame en de Sacre Coer. Wandel over de Champs-Élysées vanaf de Arc de Thriomphe naar het Louvre museum. Deze wandeling zal je je nog lang bij blijven aangezien dit een iconische straat is met veel shop en eetgelegenheden. Tot slot kan je hier ook nog de laatste rustplaats bezoeken van Napoleon.

Eenmaal langs de kust kan je ook het bekende Normandië bezoeken, hier kwamen de geallieerden aan land om Europa te bevrijden. De museums en monumenten die je hier vindt in de kleine kustplaatsjes die centraal stonden tijdens de hevige gevechten zijn erg indrukwekkend net als de begraafplaatsen van de soldaten die hier hun leven lieten voor onze vrijheid.

Het zuiden van Frankrijk.

Eenmaal via Nantes of Lyon kom je terecht in Zuid-Frankrijk. Hier vind je veel steden zoals Toulouse, Montpellier, Marseille en Nice. In Marseille vind je de prachtige kathedraal van Marseille, de Notre-Dame-de-la-Garde. Tevens kan je hier het fort, de Chateau d’if of de haven Vieux Port bezoeken voor een leuke middagbesteding. Ga je richting het oosten vanuit Marseille kom je respectievelijk St, Tropez, Cannes en Nice tegen. Deze heerlijke plaatsen aan de Middellandse Zee bieden een en al comfort en stralen relax en ontspanning uit. Deze luxe badplaatsen geven je prachtige promenades zoals in Nice om onder de palmbomen over te wandelen en te genieten van de omgeving.

Verder is het mooie helder blauwe water in deze regio een bezienswaardigheid op zichzelf. Met de mooie stranden van St.Tropez zal je je ook niet snel vervelen aangezien dit een van de mooiste van Europa zijn. En ben je hier op het juiste moment van het jaar, dan kan je ook nog eens het filmfestival in Cannes bijwonen en misschien spot je dan nog wel een bekendheid. Als kerst op de taart kan je er ook nog voor kiezen om je reis in Monaco te laten eindigen. Dit kleine landje tussen Frankrijk en Italië ligt op een half uur afstand met de trein van Nice. Hier is het een en al jet set leven voor de rijken der rijken. Winkels als Gucci, Prada en Fendi zijn hier voor winkelliefhebber in overvloed, ook casino’s en luxe barretjes aan de haven zijn hier uit het straatbeeld niet weg te denken.