Het lang gestrekte Italië is ideaal voor een mooie rondreis langs diverse hoogtepunten in het land. Vanwege de goede treinverbinding kan je makkelijk van het noorden naar het zuiden reizen en onderweg een hoop mooie uitstapjes maken op de meeste bijzondere plekken van Italië. Ontdek nu de mooiste Italië rondreizen van deze reisorganisaties:


Bekijk alle reisorganisaties

Het noorden van Italië

Vanaf zowel Amsterdam Schiphol als Eindhoven Airport gaan er vluchten richting steden in het noorden van Italië. Zo kan je vliegen naar het mooie Venetië, een van de mooiste steden van Italië en Europa. Vaar met een gondel door de smalle straatjes en geniet van de omgeving. Drink een Italiaans biertje of goed glas wijn onder de basiliek van San Marco op het gelijknamige plein. Vanwege de goede treinverbinding vanuit Venetië kan je ideaal je reis voortzetten naar de volgende bestemming zonder vliegtuig te hoeven nemen.

Vanaf Venetië gaan er rechtstreekse treinen richting het grootste meer van het land, namelijk het Gardameer. Hier kan je ook nog heerlijk vertoeven voor een paar dagen aan het water en de omringende kleine plaatsjes bezoeken. Vooral in voorjaar en najaar is het hier heerlijk om te lopen vanwege de rust. De trein stopt hier aan het meer in het zuidelijke plaatsje Peschiera del Garda. Vanuit dit kleine treinstation kan je vervolgens weer verder reizen naar de tweede stad van het land, Milaan.

In Milaan vind het beroemde Piazza del Duomo. Aan dit plein staat een van de mooiste kathedralen van het land, de Dom van Milaan. Vanaf hier heb je een prachtig uitzicht over de stad. Verder is Milaan een echte stad voor de shopliefhebber. Merken als Gucci, Dolce & Gabbana, Louis Vuitton en Prada zijn hier dus ook zeker te vinden. Bezoek de Galleria Vittorio Emanuele, deze overdekte winkelstraat is een pareltje op zichzelf en al hou je niet van winkelen dan is het alsnog een aanrader om hier eens doorheen te lopen en te genieten van de interieur.

Langs de laars naar beneden

Vanaf Milaan kan je rechtstreeks met de trein naar Rome rijden. Onderweg kan je ervoor kiezen om nog andere uitstapjes te maken. Dit kan bijv. in Genua om de Piazza de Ferrari de Kathedraal van Genua te bezoeken. Liever het stadion bezoeken van de Oude Dame? Het Allianz Stadion van Juventus staat namelijk in Turijn, op slechts een uurtje rijden vanaf Milaan richting de Franse grens. Kies je er liever voor om de reis verder naar het zuiden te zetten kan je voorbij Genua ook het altijd gezellige Pisa aandoen en het iconische bouwwerk, de Toren van Pisa hier bezoeken. Voor de echte kunstliefhebber kan vervolgens ook nog een dagje Florence aandoen en het Uffizi bezoeken. Hier staat wederom weer een prachtige kathedraal, de Kathedraal van Florence die je bij een bezoek aan deze stad ook zeker even moet bezoeken.

Uiteindelijk bereik je Rome en kan je genieten van de Italiaanse hoofdstad. Deze stad biedt een hoop bezienswaardigheden zoals het wereldwonder dat de Colosseum heet en verder natuurlijk ook nog het Trevi Fontein en de Spaanse Trappen. Rome heeft verder nog een belangrijke en vooral mooie locatie. Vaticaanstad, het kleinste land ter wereld kan je hier namelijk op loopafstand bezoeken. Naast dat de paus hier woont is hier ook het wereldberoemde Sint-Pietersbasiliek te vinden aan het gelijknamige plein. In Rome zal je je dus niet snel vervelen en kan je dag heerlijk afsluiten met een van de specialiteiten van de Italiaanse keuken, de pizza.

Wil je nog meer zien van Italië? Dan kan je ook nog een stukje verder de trein pakken naar Napels toe. In Napels vind je namelijk de vulkaan Vesuvius. Je kan deze vulkaan ook beklimmen wat natuurlijk een hele beleving op zichzelf is. Verder heb je vanaf de vulkaan een prachtig uitzicht. Naast Napels vindt je ook nog de oude stad van Pompeii, de opgravingen van deze plaats zijn zeer interessant om te zien en zeker voor de geschiedenisliefhebber een lust voor het oog.